Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

ADukla

26. 3. 2008 21:11
Jemine to jsou kecy

Ceska ekonomika je na tom velice dobre, to o ceskych manazerech hodne vypovida, takze jestli se nekomu zda, ze je schopny manazer lehce arogantni tak at. Vetsina manazeru je v Cesku schopnych. A lide jim zavidi. Samozrejme pisu ted o vrcholovych manazerech a majitelech firem, ne o strednim managementu.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

26. 3. 2008 21:34
Re: Jemine to jsou kecy

Proč česká ekonomika roste? Díky Poldi Kladno co je v kopřivách? Je to proto, že češi coby manažeři naštěstí nic důležitého nemohou ovlivnit.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

26. 3. 2008 18:10
Jelikož

se u nás za největší manažerské ctnosti považuje hulvátství a arogance, v tom mají naši manažeři velkou šanci uspět. On je problém ten, že jsme převzali systém německého managementu, tj. řízení od stolu, ale zase jsme to převzali počesku, tedy napůl. V Německu sice řídí manažer podnik od stolu, ale musí mít přehled co se kde děje a mít schopné podřízené. U nás manažer řídí podnik od stolu, ale jinak kašle na všechno o procesy v podniku se zajímá až když se řítí průšvih

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

26. 3. 2008 21:32
Re: Jelikož

Český manažer zásadně nic neřídí - ale řeší. A myslí si jak mnoho nepracuje.

0 0
možnosti
L

lokomotivalokomotiva

26. 3. 2008 18:06
Vše potřebuje čas

Velmi hezky napsané. Vidím, že jste vše vystihla naprosto přesně. Nemůžeme se divit, že v průzkumech bychom na zahraničních postech neobstáli pokud je náš školní systém zaveden. Já učitel....nikdo nikdo a pak student...Je jasné že se tohle odvijí i v pracovním procesu a češi nejsou tak průbojní což s historickými událostmi musíme vzít v potaz. Všechno, se ale pomalu mění a studenti i pracující se vracejí zpátky ze Západu a mění pomaličku tyto zvyky. Kdy je určitě lepší analyticky přemýšlet než jen kritizovat, a učit se věci bez rozmyslu. Děkuji za článek

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

26. 3. 2008 17:36
Velmi dobry rozbor

Nevim, jestli ti, co by to potrebovali, si to prectou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3853x
Jsem jednou z davu tech mnoha "Husakovych deti" co ma hlavu v oblacich, nohy v toulavych botach, a srdce v San Francisku. "One day if I do go to heaven, I'll look around and say: "It ain't bad, but it ain't San Francisco."