Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pět mladých, krásných a svižných námořníků

Loni jsme se s mou kamarádkou Petrou rozhodly vyrazit na výlet na jih, do mexického Caba. Vydaly jsme se do pouště mezi obří kaktusy. Okoštovaly několik druhů tequilly. Ale hlavně nás zlákalo moře a dvě jachty America's Cup, které zrovna zakotvily právě v tomhle přístavu. Cíl byl jasný - vyhrát závod nad druhou jachtou. Pod dozorem pěti mladých, krásných a svižných námořníků jsme ještě s dalšími čtyřmi soutěžícími zaujali naše čestná místa na lodi a s vervou jsme tahali za lana a poctivě plnili všechny jejich pokyny. Potom jsme se všichni poplácali po zádech, když naše jachta jako první doplula k vítězné bóji.

Ve chvílích, kdy naši loď unášel jenom svěží jižní vítr, jsem se zapovídala s jedním z těch mladých, krásných a svižných námořníků. Byl původně z Austrálie a za svých dvacet let života stihnul nasbírat spoustu razítek v jeho cestovním pase. Měl spalenej nos, na nohou ošoupaný žabky a na další štaci se chystal někam do Kanady. Tenkrát mě asi poprvý doopravdy napadlo, že by nebylo špatný, kdybych se mohla do někoho převtělit, přesněji řečeno do tohoto svobodomyslnýho žabáka. S Petrou zase koketoval sám kapitán, a ta mezitím ještě ochotně pózovala za kormidlem pro mladou slečnu s fotoaparátem.

Když jsme si potom fotky prohlížely, bylo jasné, že ty nám v našich fotoalbumech rozhodně nesmí chybět. Ještě s námi lomcovala ta koňská dávka adrenalinu a bylo nám jedno, že na spoustě fotografií vlastně ani vůbec nejsme. Souhlasně jsme kývly na slečnu s fotoaparátem, že si to jedno cédéčko vezmeme a pomalu jsme začaly přemítat, kolik budeme muset koupit rámečků, určitě modro-bílých, ty se budou hodit nejvíc.... když vtom nás slečna vytrhla z našich myšlenek a uzemnila nás sumou tak závratnou, že ani při koštování tý tequilly se mi hlava tolik nezatočila. Že bychom si koupily jenom pár fotek? Hned nám ale došlo, že takový kauf by se prostě nevyplatil. A foťáky nám na plachtenici nedovolili vzít, takže jsme neměly momentku ani toho racka, co si to kolem nás na moři kroužil. Naše úsměvy v mžiku ztuhly. Co teď?

Kdybychom tenkrát u sebe měly tolik bankovek, snad bychom je jí i daly. Byl to ale náš poslední den v Cabu, kreditní karty jsme nechaly v hotelu a hotovost jsme měly už zhruba jen na taxi na letiště. Suma sumárum, dohromady jsme daly pouze zhruba třetinu té závratné sumy. Slečna kroutila hlavou, že to v žádném případě nepřipadá v úvahu a alespoň nám ze soucitu darovala jednu společnou fotografii s těmi pěti mladými, krásnými a svižnými námořníky. Jenže to je asi jako když mi někdo dá čtvereček nejlepší švýcarský čokolády - a pak přede mnou vyhodí ten zbytek do koše.

Slečně už viditelně docházela trpělivost zatímco naše tváře zachvátil pravý a nefalšovaný teror. Dál jsme tam nehybně stály a pevně se držely té skříňky, asi jako tonoucí na Titaniku, a orodovaly a naléhavě prosily, ať je slečna tak hodná a přijme tu naši almužnu, že jí budeme navždy vděčný a Pan Bůh jí to oplatí na dětech, protože bez těch fotek zkrátka a dobře nemůžeme z Caba odjet.

Po našem naléhavém úpění bylo po chvilce vidět, že přece jen trochu pookřála a nakonec tu naši almužnu přece jen akceptovala. S obrovskou úlevou jsme jí vysázely peníze do posledního drobáku a zamávaly na taxi. Pan řidič nevěděl, že máme prázdný kapsy, to jsme mu prozradily až u hotelu, ale cestu jsme mu samozřejmě zaplatily z toho zbytku, co zustal na pokoji v trezoru.

Večer jsme se pak vydaly na oslavu narozenin jednoho z těch mladých, krásných a svižných námořníků. S Petrou jsme si nechaly namíchat drink zvaný "Stinky Pinky", tedy v překladu "Smradlavý Malíček". Nevím, kdo přišel na takový název, vždyť ten nápoj voněl jako rozkvetlá louka. Pak jsme si daly rum, jak jinak. To se přece sluší a patří, když jste ve společnosti pěti mladých, krásných a svižných námořníků.

Autor: Lenka Leon | čtvrtek 25.8.2011 7:16 | karma článku: 14,05 | přečteno: 2020x
  • Další články autora

Lenka Leon

Jazykové salto mortale aneb Máš dvě velký koule?

Vy, kteří jste se někdy učili cizím jazykům, mi dáte za pravdu, že občas z nás neúmyslně vypadnou zkomoleniny, které nás nejednou dostanou do svízelných situací. Sama jich mám pár na svém kontě, ale dnešní blog bude o mojí kamarádce. Jmenuje se Andrea a je to veselá kopa. Procestovala už snad celej svět a kromě toho, že je to krásná ženská, její srdce je velikosti Texasu a okolních států a to rozdává na všechny strany. Občas je roztržitá a zkomolí nějaké to slovíčko - a já mám pak o čem psát.

22.4.2012 v 8:17 | Karma: 18,75 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Ostatní

Lenka Leon

Moje nebojácná kamarádka Lucka

Tahle moje kamarádka, to je vám taková odvážná školačka. Umí naprosto ďábelskou česnekovou pomazánku. Jeden čas pracovala ve vězení. A nepřejte si být tím hajdalákem, co ji jednou přepadnul v noci na parkovišti.

11.2.2011 v 7:15 | Karma: 21,83 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Osobní

Lenka Leon

Můj život v milostném trojúhelníku aneb nic netrvá věčně...

... ani láska k slečně. "Bob sedí před tvým bytem a čeká na tebe", pípla mi tuhle textovka od bývalé sousedky. Ach tak! Záletníkovi se zastesklo po mojí laskavé náruči. Jenže ouha. Pozdě bycha honiti. Jednoho dne mi došlo, že musím s životem v milostném trojúhelníku skoncovat. Jednou provždy.

15.1.2011 v 7:31 | Karma: 22,23 | Přečteno: 3047x | Diskuse| Osobní

Lenka Leon

Nase multi kulti kancelar

"Deti cerne, zlute, bile, kazde v jinem svetadile". Zpivali jsme si zvesela na zakladni skole v hudebce. Nase kancelar je pestrobarevna a sklada se hned z nekolika svetadilu. Jak si tam pod jednou strechou zijeme?

14.5.2010 v 7:09 | Karma: 21,34 | Přečteno: 2647x | Diskuse| Osobní

Lenka Leon

Jak jsem se toulala s Chinaski po San Francisku

Mam rada Chinaski a mam rada San Francisko. Uz se nejaky ten patek toulam svetem, takze o ceske hudebni scene jsem uz za tu dobu vicemene ztratila prehled. Kdyz sem kapela pred tremi lety poprve zavitala, neznala jsem od nich jedinou pisnicku. Den pred koncertem jsem se akorat vratila z Cech a zapasila jsem s unavou z letu pres pul zemekoule. "Snad nekdy priste", ospale jsem zivla na kamaradku, ktere jsem slibila, ze ji aspon na ten koncert hodim. Vlastne ani nevim, jak se to stalo, ale najednou jsem v aute uslysela svuj hlas, jak kamaradce rika: "Kaslu na spani, jdu s tebou". Jsem rada, ze jsem ten hlas nakonec poslechla. Koncert se vydaril, a kluci z kapely potom prisli mezi nas rozdat podpisy a chvilku s nami pobyt. Pusobili tak pohodove a sympaticky; na ten koncert jsme s krajany pak jeste dlouho vzpominali. Libora, naseho poradatele ceskych akci, jsem potom tahala za rukav. "Jestli prijedou Chinaski do San Franciska znovu a budou potrebovat pruvodce, tak si na me vzpomen." Uplynula nejaka doba a kapela minuly mesic vyrazila na turne po Americe. Po New Yorku, Washingtonu, Miami, Chicagu a Los Angeles, bylo San Francisko jejich posledni zastavkou. A Libor s vytahanym rukavem si na me opravdu vzpomnel.

5.5.2010 v 6:51 | Karma: 31,46 | Přečteno: 5014x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3853x
Jsem jednou z davu tech mnoha "Husakovych deti" co ma hlavu v oblacich, nohy v toulavych botach, a srdce v San Francisku. "One day if I do go to heaven, I'll look around and say: "It ain't bad, but it ain't San Francisco."