Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muj zivot v milostnem trojuhelniku III

Vsechny ty Bobovy zalety mu kazdym dnem stoupaji v hlave, a z mileho a pritulneho spolecnika se stava  primadona nejvetsiho kalibru. Jenze ta primadona ma v sobe jakysi magnet, od nehoz se ani ja a ani moje sousedka nedokazeme odpoutat.

Bob uz vi, u kterych dveri se ma zastavit. Kde se pomazli. Kde se obcerstvi. Kde prespi. A jeho ego se nafukuje jako poutovy balonek... jen vzletnout k oblakum. Po ulici se nese jako pav a jeho ctitelky nedockave oteviraji dvere a touzebne lakaji Boba do jejich pelisku. Kdyz se tedy jeho velicenstvo zastavi i u nas, vypada to nasledovne. U sousedky na gauci si da slofika. Pak se line protahne a jde zjistit, co je k jidlu. I kdyz na nej cekaji ty nejcerstvejsi a nejlahodnejsi dobrutky, otoci se a jde se radeji obcerstvit ke me. Ja, narozdil od moji sousedky, samozrejme vim, ze laska prochazi zaludkem. Bob se naji a pomazli, aby se nereklo… a spaciruje si to zpatky k sousedce. Ta ma pro nej dvere stale otevrene. Az na ty ze zelezne site; to aby k ni do bytu nevletely zadne mouchy a podobna havet, co by mohla budit Boba z jeho sladkeho spanku.

Kdyz se s ni Bob loni seznamil, silel po ni natolik, ze se do te zelezne site tak vasnive zakousnul, az v ni vyhlodal diru. Tou pak muze kdykoli ladne proskocit a vrhnout se do sousedciny otevrene naruce. Po roce vsak asi jeho city ponekud pohasly, anebo jenom zkousi, jak moc jeho vyvolene zalezi na jeho naklonnosti. Obcerstveny tedy jen sedi zvenku u toho otvoru ve dverich a skrz tu sit hypnotizuje sousedku, ktera  mu nakonec neodola a ty dvere mu jde otevrit. Jak rikam – primadona na entou.

Mne dava svoji naklonnost najevo jinak. Moc dobre vi, kolik casu stravim v kuchyni pripravou ruznych specialit a pamlsku, ktere mu pak s neskonalou peci a laskou serviruji primo pod nos. Jen, co se na vterinu otocim, vyskoci na kuchynskou linku, kde se rozvali jako na tom nejpohodlnejsim otomanu a usmiva se pod vousy. Holt kazdy rozdava ty komplimenty po svem.

Nekdy se vsak chova jako podivin. Tedy musim uznat, ze od piti ze zachodu uz konecne ustoupil. Ze to ale stalo usili! Nekolik dnu za mnou vubec neprisel a kdyz se pak hrnul do koupelny a ja mu pred nosem zabouchla dvere, byla z toho ticha domacnost. Co mi vsak stale zustava zahadou… Obcas jen tak zaleze pod mou postel a vydrzi tam treba pul hodiny. Vedle slovniku spanelstiny. Zrejme si tak zpestruje svoji denni rutinu? Ja vam nevim. Vzdyt tam zase neni tolik mista. Urcite je tam spousta prachu a hlavne tma.

Obcas si ani nevsimnu, ze prave zaplul pod tu mou postel. Jenze predstavte si, ze vecer jen tak sedite, treba si ctete knizku, zhluboka pri tom dychate a proste si jen tak lebedite, protoze je to po dlouhem dni bajecny relax. A najednou ze zvedne prosteradlo a objevi se Bobova hlava! Zatimco z hlubokeho dychani se stane lapani po dechu, mily Bob laxne odkraci, jako by se nechumelilo.

Tuhle se za mnou zase stavoval kamarad, aby mi pomohl vymenit baterii v aute. Zaparkoval svuj mini van  vedle moji Mazdy a vrhnul se do dila. To by nebyl Bob, aby nezmercil, ze se v mem okruhu objevil nejaky muzsky! Zvedave krouzil kolem kamaradova auta a v nepozorovane chvili do nej naskocil. Jesita jeden! On sam by mi tu baterii nevymenil, tak proc alespon neudelat mensi zarlivou scenu, ze? Aby nam pripomnel, kdo je tady panem domu. Kdyz Petr odjizdel, pro jistotu jeste zkontroloval, zdali se Bob nekde neschoval na zadni sedacce.

Ovsem to neni nic proti tomu, co se prihodilo koncem leta. Jedno odpoledne jsem poklimbavala u televize, kdyz v tom mi nekdo tuka na dvere. Takova zena s rozevlatou hrivou a dvema hafany na voditku. Predstavila se mi jako Bobova pani. Polilo me horko. Asi ji bylo divny, proc se Bob tolik nezdrzi doma a tajne ho sledovala a prisla mu na jeho ctitelky. Krve by se ve me nedorezal. Nez jsem se vsak zmohla na slovo, pani mi podala tasku. Pry je v ni jidlo - pro Boba. Dal jsem nechapave zirala. Cekala jsem hystericky vystup. Nadavky, rvani vlasu, vycitky, zpytovani svedomi. A ona mi misto toho prinese jidlo. I s cistou miskou! Pry si vsimla, ze Bob behem tech zaletu nejak pohubnul. Chapete to? Je to cely nejaky zvrhly.

Kdyz pak vecer prisel Bob, otevrela jsem plechovku s tunakem od jeho pani. Toho on prece tuze rad. Jenze ouha! Bob se tunaka ani nedotknul a misto nej si dal svoje oblibene granule. Meli byste vsak videt, jak vyvadel, kdyz jsem si dala tunaka ja. Skakal po me jako opice po bananovniku a nedal se za zadnou cenu odbyt. Tunak pro kocky je proste na kocku, a tak letel smahem do popelnice. Dala jsem Bobovi tedy trochu ochutnat toho meho tunaka (pro lidi), ale opravdu jen trochu. Ten pry obsahuje moc soli, ktera skodi nasim chlupatym sverencum. Ale vysvetlujte to kocicimu jazycku. Znate to  – zakazany ovoce nejvic chutna.

Autor: Lenka Leon | neděle 7.3.2010 8:25 | karma článku: 17,15 | přečteno: 1974x
  • Další články autora

Lenka Leon

Jazykové salto mortale aneb Máš dvě velký koule?

Vy, kteří jste se někdy učili cizím jazykům, mi dáte za pravdu, že občas z nás neúmyslně vypadnou zkomoleniny, které nás nejednou dostanou do svízelných situací. Sama jich mám pár na svém kontě, ale dnešní blog bude o mojí kamarádce. Jmenuje se Andrea a je to veselá kopa. Procestovala už snad celej svět a kromě toho, že je to krásná ženská, její srdce je velikosti Texasu a okolních států a to rozdává na všechny strany. Občas je roztržitá a zkomolí nějaké to slovíčko - a já mám pak o čem psát.

22.4.2012 v 8:17 | Karma: 18,75 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Ostatní

Lenka Leon

Pět mladých, krásných a svižných námořníků

Loni jsme se s mou kamarádkou Petrou rozhodly vyrazit na výlet na jih, do mexického Caba. Vydaly jsme se do pouště mezi obří kaktusy. Okoštovaly několik druhů tequilly. Ale hlavně nás zlákalo moře a dvě jachty America's Cup, které zrovna zakotvily právě v tomhle přístavu. Cíl byl jasný - vyhrát závod nad druhou jachtou. Pod dozorem pěti mladých, krásných a svižných námořníků jsme ještě s dalšími čtyřmi soutěžícími zaujali naše čestná místa na lodi a s vervou jsme tahali za lana a poctivě plnili všechny jejich pokyny. Potom jsme se všichni poplácali po zádech, když naše jachta jako první doplula k vítězné bóji.

25.8.2011 v 7:16 | Karma: 14,05 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Cestování

Lenka Leon

Moje nebojácná kamarádka Lucka

Tahle moje kamarádka, to je vám taková odvážná školačka. Umí naprosto ďábelskou česnekovou pomazánku. Jeden čas pracovala ve vězení. A nepřejte si být tím hajdalákem, co ji jednou přepadnul v noci na parkovišti.

11.2.2011 v 7:15 | Karma: 21,83 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Osobní

Lenka Leon

Můj život v milostném trojúhelníku aneb nic netrvá věčně...

... ani láska k slečně. "Bob sedí před tvým bytem a čeká na tebe", pípla mi tuhle textovka od bývalé sousedky. Ach tak! Záletníkovi se zastesklo po mojí laskavé náruči. Jenže ouha. Pozdě bycha honiti. Jednoho dne mi došlo, že musím s životem v milostném trojúhelníku skoncovat. Jednou provždy.

15.1.2011 v 7:31 | Karma: 22,23 | Přečteno: 3047x | Diskuse| Osobní

Lenka Leon

Nase multi kulti kancelar

"Deti cerne, zlute, bile, kazde v jinem svetadile". Zpivali jsme si zvesela na zakladni skole v hudebce. Nase kancelar je pestrobarevna a sklada se hned z nekolika svetadilu. Jak si tam pod jednou strechou zijeme?

14.5.2010 v 7:09 | Karma: 21,34 | Přečteno: 2647x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  15:45

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  15:43

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Zesílíme útoky na sklady západních zbraní, část jsme ukořistili, uvedl Šojgu

23. dubna 2024  15:21

Sledujeme online Ruská armáda zesílí útoky na ukrajinská skladiště, ve kterých jsou uložené zbraně dodávané Západem....

Konec uhlí do roku 2030 nestíháme, stát transformaci brzdí, míní Topolánek

23. dubna 2024  15:20

Pro transformaci a dekarbonizaci energetiky nebude tolik peněz, kolik se očekávalo, a změny...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3853x
Jsem jednou z davu tech mnoha "Husakovych deti" co ma hlavu v oblacich, nohy v toulavych botach, a srdce v San Francisku. "One day if I do go to heaven, I'll look around and say: "It ain't bad, but it ain't San Francisco."