Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Piterlover

30. 3. 2008 7:19
Nejsem zastankyni protiamericke hysterie, nicmene

nechapu, proc je USA meritkem vseho.

0 0
možnosti
LL

Lenka Leon

30. 3. 2008 8:18
Re: Nejsem zastankyni protiamericke hysterie, nicmene

Tenhle clanek jsem napsala,  protoze bydlim a pracuji v USA. Kdybych byla treba ve Spanelsku, napisu clanek zase o zkusenosti ve Spanelsku. Tot vse a nic vic.

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

27. 3. 2008 11:03
ale jinak má pravdu

Článek je psán až příliš optimisticky (z pohledu, jak je to v Americe super) a trochu naivně. Jako jsou v Americe dobří někteří manažeři, tak dobří jsou někteří i u nás. Ale stejně tak jsou všude i špatní. Ne nadarmo Dilbert vznikl v Americe...

Naprosto však souhlasím s názorem na české školství. To je jedním slovem katastrofa. Nedávno jsem stál v metru za jedno středoškolačkou, která si četla v sešitu, a přes rameno jí nahlédl, co se to učí. Těch dat a jmen bylo přímo neskutečné množství... a to všechno se musela nabiflovat. Pochopil jsem, že od doby, kdy jsem maturoval (12 let) se nic nezměnilo. Opravdu - prezentovat ani prakticky přemýšlet se moc nenaučí. Jazyky na technických školách jsou také naprosto tristní. Ale kdyby nebyly, možná by všichni čeští technici hned po promoci utekli za hranice, kde by jim zaplatili 3x tolik, takže to je na druhou stranu možná dobře... :-)

0 0
možnosti
LL

Lenka Leon

27. 3. 2008 14:23
Re: ale jinak má pravdu

Mate pravdu, ze vsude jsou dobri i spatni manazeri, souhlasim. I to jsem chtela do clanku napsat... jen tech postrehu je zkratka a dobre tolik, ze kdybych mela popsat kazdy, bylo by to to asi na roman :-)

0 0
možnosti
KD

divilek

27. 3. 2008 9:08
Jo, jo, 2x pravda :-)

Ve Frisku je moc hezky a naši manažeři jsou (h)různí :-). Jednak jsou to staří pánové za bolševické zásluhy a neumějí pomalu ani pustit počítač, rozumí jen úklidu, ale rozhodují o všem. Když se člověk zeptá proč, odpověď zní protože jsem jednatel. Nedělám si ani příliš iluze o těch mladších - pokud se někdo stane "manažerem" hned po škole a hned je ve vatě, asi se toho často taky moc nenaučí. A komunikaci nemá zapotřebí. Opravdu je lepší se s lidmi poradit, zeptat na jejich názor (spousta nesmyslných nápadů manažerů se tak vychytá hned na začátku jako neproveditelných), pochválit za dobrou práci a snažit se o příjemnou atmosféru v práci (samozřejmě, pokud lidé pracují poctivě). To, že někdo staví lidi do pozoru, ještě neznamená, že je dobrý manažer...

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

27. 3. 2008 7:53
docela bych nesouhlasil....

...dělat managera kdekoliv znamená dobrou znalost místních podmínek. Nelze předpokládat,že pokud seženete místo v zahraničí,tak před Váma všichni sednou na pr del a hned z Vás udělají managera. ze mne např. nedělá managera to,že mám tři školy,ale to,že mám kontakty a dokážu vyřešit problém.To samé bude platit i v US.Neznám sice tamní podmínky,ale mám tam dceru,a vím,že především "tam" musí dokončit studium,protože "to naše" je tam k ničemu. A během studia už se tam nabalují kontakty,především na praxi v práci. Ostatní je otázka schopností.US jsou kosmopolitní a nějaký "čech" tam nehraje žádnou roli.

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

27. 3. 2008 8:00
Re: docela bych nesouhlasil....

No vidite, a ja zase zastavam nazor, ze to ze mam tri skoly, kontakty a dokazu vyresit problem, tak ze me jeste nedela managera. Ale mate pravdu, je tu jeste mnoho lidi, kteri si toto mysli !

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

27. 3. 2008 7:47
Neprectou

Dekuji za clanek, je velmi dobry. Dalo by se sice vypichnout par veci, ktere jsou jinak, nebo nejsou az tak dobre, jak vy myslite, ale to jsou jen drobnosti.

Jak JIRKA1938 psal dole,  tak ani  ja si nemyslim, ze by si to clovek, pro ktereho je tento clanek zejmena urcen, precetl. Ale ze skusennosti s arogantnimi a zavistivymi "managery", ale i podrizenymi !!, bohuzel musim konstatovat, ze i kdyby si tento clanek precetli, nikdy se v tom neuvidi ! Temto lidem totiz zcela chybi jakykoliv naznak sebereflexe a pokud se jim cokoliv nedari, tak hledaji hodit vinu na vsechny kolem sebe !

To je bohuzel take, nebojim se rict, lidska vlastnost, ktera jde s aroganci a zavisti ruku v ruce.

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

27. 3. 2008 7:49
Re: Neprectou

tak hledaji hodit vinu na vsechny kolem sebe = tak se snazi hodit vinnu ... ;-)

pardon;-)

0 0
možnosti
H

halohalo

27. 3. 2008 6:31
Český manažer umí jen jedno.

Vyřvávat jací jsou zaměstnanci lepli a on jaká je hvězda. Tato debilita se řine i z úst státních orgánů. Za špatnou ekonomiku prý můžou řadoví zaměstnanci. Vláda jako hlavní manažer státu nestojí za nic. ;-DA od toho se vše odvíjí.

0 0
možnosti
H

halohalo

27. 3. 2008 6:31
Český manažer umí jen jedno.

Vyřvávat jací jsou zaměstnanci lepli a on jaká je hvězda. Tato debilita se řine i z úst státních orgánů. Za špatnou ekonomiku prý můžou řadoví zaměstnanci. Vláda jako hlavní manažer státu nestojí za nic. ;-DA od toho se vše odvíjí.

0 0
možnosti
PK

pajka_1

27. 3. 2008 6:29
Pochvala

Děkuji vám, Lenko, za moc pěkný a zajímavý článek. :-)

0 0
možnosti
LL

Lenka Leon

27. 3. 2008 14:24
Re: Pochvala

Take dekuji :-)

0 0
možnosti
S

shcnitt

26. 3. 2008 21:39
Zajímavý článek,

k němuž dodávám. Nesrovnávejme české podmínky se zahraničními, je to velmi obtížné. Moje zkušenost po 18 letech v zahraničí: dostane-li Čech v zahraničí příležitost a stejné podmínky jako místní manažer, jsem přesvědčen, že bude stejně dobrý,  ne-li lepší. Druhá zkušenost: proboha přestaňme už konečně s těmi nekonečnými prezentacemi. Dobrá polovina jich je v podstatě na nic!

0 0
možnosti
AA

ADukla

26. 3. 2008 22:38
Re: Zajímavý článek,

Souhlas!

Me staci, kdyz clovek "ukaze" svou praci (minule projekty) a projde testem.

Prezentovat musi lidi, kteri prodavaji, ne ostatni profese.

Nejhorsi je nagelovanej namachrovanej frajirek z VS, ktery ma plnou hubu kecu, zada naprumerny plat, ale neumi vubec nic krom "preumelkovane" prezenatce, ktera je prezentovana tak slabe, ze ji stejne nikdo neveri.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

26. 3. 2008 21:31
Svatá pravda

Takzvaný český management si přinesl do dob kapitalismu komunistické nevolnické způsoby jednání s lidmi. Když se k tomu přičte tradiční a genetická permanentní zakomplexovanost nutně dojde k tomu, že osobnosti ani nemůžou v takovém prostředí vyrůst. Většina zajímavých pracovních pozic je obsazována na základě známostí nebo rodinných vztahů. Proto zůstaneme zemí montoven s českými dráby ve vedení. Nic víc.

0 0
možnosti
P(

plech (Anonym)

26. 3. 2008 22:59
Re: Svatá pravda

Genetická zakomplexovanost? Že by to reflektoval blog jakéhokoliv druhu? Ale jen u jednotlivců. Kdo tvrdí, že je to národní, nevidí si na špičku nosu. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3853x
Jsem jednou z davu tech mnoha "Husakovych deti" co ma hlavu v oblacich, nohy v toulavych botach, a srdce v San Francisku. "One day if I do go to heaven, I'll look around and say: "It ain't bad, but it ain't San Francisco."