Pět mladých, krásných a svižných námořníků

25. 08. 2011 7:16:29
Loni jsme se s mou kamarádkou Petrou rozhodly vyrazit na výlet na jih, do mexického Caba. Vydaly jsme se do pouště mezi obří kaktusy. Okoštovaly několik druhů tequilly. Ale hlavně nás zlákalo moře a dvě jachty America's Cup, které zrovna zakotvily právě v tomhle přístavu. Cíl byl jasný - vyhrát závod nad druhou jachtou. Pod dozorem pěti mladých, krásných a svižných námořníků jsme ještě s dalšími čtyřmi soutěžícími zaujali naše čestná místa na lodi a s vervou jsme tahali za lana a poctivě plnili všechny jejich pokyny. Potom jsme se všichni poplácali po zádech, když naše jachta jako první doplula k vítězné bóji.

Ve chvílích, kdy naši loď unášel jenom svěží jižní vítr, jsem se zapovídala s jedním z těch mladých, krásných a svižných námořníků. Byl původně z Austrálie a za svých dvacet let života stihnul nasbírat spoustu razítek v jeho cestovním pase. Měl spalenej nos, na nohou ošoupaný žabky a na další štaci se chystal někam do Kanady. Tenkrát mě asi poprvý doopravdy napadlo, že by nebylo špatný, kdybych se mohla do někoho převtělit, přesněji řečeno do tohoto svobodomyslnýho žabáka. S Petrou zase koketoval sám kapitán, a ta mezitím ještě ochotně pózovala za kormidlem pro mladou slečnu s fotoaparátem.

Když jsme si potom fotky prohlížely, bylo jasné, že ty nám v našich fotoalbumech rozhodně nesmí chybět. Ještě s námi lomcovala ta koňská dávka adrenalinu a bylo nám jedno, že na spoustě fotografií vlastně ani vůbec nejsme. Souhlasně jsme kývly na slečnu s fotoaparátem, že si to jedno cédéčko vezmeme a pomalu jsme začaly přemítat, kolik budeme muset koupit rámečků, určitě modro-bílých, ty se budou hodit nejvíc.... když vtom nás slečna vytrhla z našich myšlenek a uzemnila nás sumou tak závratnou, že ani při koštování tý tequilly se mi hlava tolik nezatočila. Že bychom si koupily jenom pár fotek? Hned nám ale došlo, že takový kauf by se prostě nevyplatil. A foťáky nám na plachtenici nedovolili vzít, takže jsme neměly momentku ani toho racka, co si to kolem nás na moři kroužil. Naše úsměvy v mžiku ztuhly. Co teď?

Kdybychom tenkrát u sebe měly tolik bankovek, snad bychom je jí i daly. Byl to ale náš poslední den v Cabu, kreditní karty jsme nechaly v hotelu a hotovost jsme měly už zhruba jen na taxi na letiště. Suma sumárum, dohromady jsme daly pouze zhruba třetinu té závratné sumy. Slečna kroutila hlavou, že to v žádném případě nepřipadá v úvahu a alespoň nám ze soucitu darovala jednu společnou fotografii s těmi pěti mladými, krásnými a svižnými námořníky. Jenže to je asi jako když mi někdo dá čtvereček nejlepší švýcarský čokolády - a pak přede mnou vyhodí ten zbytek do koše.

Slečně už viditelně docházela trpělivost zatímco naše tváře zachvátil pravý a nefalšovaný teror. Dál jsme tam nehybně stály a pevně se držely té skříňky, asi jako tonoucí na Titaniku, a orodovaly a naléhavě prosily, ať je slečna tak hodná a přijme tu naši almužnu, že jí budeme navždy vděčný a Pan Bůh jí to oplatí na dětech, protože bez těch fotek zkrátka a dobře nemůžeme z Caba odjet.

Po našem naléhavém úpění bylo po chvilce vidět, že přece jen trochu pookřála a nakonec tu naši almužnu přece jen akceptovala. S obrovskou úlevou jsme jí vysázely peníze do posledního drobáku a zamávaly na taxi. Pan řidič nevěděl, že máme prázdný kapsy, to jsme mu prozradily až u hotelu, ale cestu jsme mu samozřejmě zaplatily z toho zbytku, co zustal na pokoji v trezoru.

Večer jsme se pak vydaly na oslavu narozenin jednoho z těch mladých, krásných a svižných námořníků. S Petrou jsme si nechaly namíchat drink zvaný "Stinky Pinky", tedy v překladu "Smradlavý Malíček". Nevím, kdo přišel na takový název, vždyť ten nápoj voněl jako rozkvetlá louka. Pak jsme si daly rum, jak jinak. To se přece sluší a patří, když jste ve společnosti pěti mladých, krásných a svižných námořníků.

Autor: Lenka Leon | čtvrtek 25.8.2011 7:16 | karma článku: 14.05 | přečteno: 2020x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Vaverka

Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie

Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.

29.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Martin Faltýn

Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko

Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.

29.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 33 | Diskuse

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.93 | Přečteno: 490 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 584 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.59 | Přečteno: 234 | Diskuse
Počet článků 60 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3853
Jsem jednou z davu tech mnoha "Husakovych deti" co ma hlavu v oblacich, nohy v toulavych botach, a srdce v San Francisku. "One day if I do go to heaven, I'll look around and say: "It ain't bad, but it ain't San Francisco."

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...